Składniki:
- tagliatelle - gniazdka grube (najładniej jak są zielone) 4 dag,
- 25 dag prawdziwków lub podgrzybków,
- cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 4 łyżki oliwy,
- 2 gałązki estragonu,
- pół szklanki śmietany,
- sól, pieprz,
- pół pęczka natki.
Jak przyrządzić?
Grzyby umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek pokroić.Rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę i czosnek, dodać prawdziwki, posiekany estragon. Dusić pod przykryciem ok. 3 min.Zalać śmietaną (pomału! uważać zeby się nie zważyła).Doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze kilka minut.Ugotować makaron, polać sosem, posypać natką.
Uwagi:
Przepis na małą porcję dla ok. 2 osób.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Blue7 |