Sk艂adniki:
- ok 1,3 kg twarogu,
- kostka masla,
- 4 zoltka,
- 2 lyzki mleka (chyba, ze twarog jest mokry, to wtedy lepiej nie dodawac mleka),
- 2 plaskie lyzki maki ziemniaczanej,
- ok. 6-8 paczek herbatnikow,
- szklanka cukru,
- 2 paczki cukru waniliowego,
- aromat (pomaranczowy, a najlepiej waniliowy),
- bakalie (rodzynki, orzechy itp.).
Jak przyrz膮dzi膰?
Twarog zmiksowac z maslem, zoltkami, cukrem, cukrem wanilowym, mlekiem (w razie potrzeby), m膮k膮. Dodac aromat i bakalie. Wszystko przelozyc do garnka i podgrzewac ciagle mieszajac, az zacznie bulgotac.Forme (prostokatna) wylozyc herbatnikami, herbatniki zalac masa, mase tez oblozyc herbatnikami. Herbatniki oblac polewa najlepiej czekoladowa. Polewe mozna obsypac np. orzechami. Wszystko wlozyc do lodowki na kilka godzin.
Uwagi:
Jest dosc slodkie i naprawde niezle.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 12 z艂 |
Autor | ness |