Składniki:
Biszkopt:
- 4 jaja,
- 1 szkl. mąki tortowej,
- cukier waniliowy,
- 1 szkl. cukru,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa:
- biszkopt,
- 1 szkl. kwaśnego soku pomarańczowego,
- 1 szkl. mocnej kawy z fusami,
- 3-4 łyżek kakao,
- bakalie,
- olejek pmarańczowy,
- 1 kieliszek spirytusu.
Dodatkowo:
- 30 dkg okragłych biszkoptów,
- krem do tortów,
- polewa czeoladowa.
Jak przyrządzić?
Biszkopt:4 całe jaja miksujemy z 1 szkl. cukru i cukrem waniliowym na puszystą, gęstą masę. Dodajemy szlankę mąki tortowej, proszek do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut.Masa:upieczony biszkopt kruszymy, dodajemy sok pomarańczowy, kawę z fusami, kakao, bakalie, olejek oraz spirytus. Wszystko dokładnie łączymy. Sok pomarańczowy i kawę dodawać stopniowo, aby kontrolować gęstość masy.Dno blaszki wykładamy biszkoptami. Na biszkopty kładziemy masę, krem do tortów, polewę czekoladową.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Ketamina |