Sk艂adniki:
- piersi kurczaka,
- mi贸d,
- musztarda francuska (taka z ziarenkami gorczycy),
- czosnek,
- imbir swie偶y (ewentualnie suszony),
- sos sojowy,
- ocet balsamiczny,
- ziarenka sezamowe,
- cebula,
- curry,
- s贸l,
- pieprz cayenne,
- oliwa.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. piersi kurze umy膰, pokroi膰 na nieiwelkie kawa艂ki, posypa膰 sol膮 i pieprzem cayenne, odstawi膰, niech sie przegryza.
2. przygotowa膰 sos: dwie 艂y偶ki miodu, troch臋 wody, 3 艂yzki musztardy, curry, czosnek (zgnieciony), sos sojowy, sezam, cayenne, ocet balsamiczny, wymiesza膰 wszystko dok艂膮dnie, odstawi膰, niech sie pzegryza :-)
3. rozgrza膰 oliw臋, pokrojona w kostke cebulke zeszkli膰, wrzuci膰 mi臋so, smarzy膰 a偶 do z艂otej barwy.
4. wla膰 sos, dusi膰 a偶 smaki sie idealnie przejd膮.
Smacznego!
Jak podawa膰?
Z ry偶em, najlepiej ciemnym...
Uwagi:
Nie podaj臋 dok艂adnych ilo艣ci sk艂adnik贸w - wg smaku proponuj臋 - milego eksperymentowania :-)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Autor | hoshi* |