Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka,
- 1-2 cebule,
- ketchup,
- ogórki konserwowe (kilka),
- majonez,
- puszka kukurydzy,
- pół kapusty pekińskiej,
- czerwona 'Delikata'.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, zmieszać z Delikatą i odstawić na około 1 godzinę, później usmażyć i ostudzić. Cebulkę pokroić w dość dużą kostkę i zeszklić. Ogórki konserwowe pokroić w drobniutką kosteczkę, kukurydzę odsączyć, kapustę pekińską umyć i posiekać (najlepiej połówkę tej kapusty przekroić jescze raz WZDŁUŻ na pół i wtedy pokroić w dość cienkie paski).Wszystkie składniki układać warstwami w kolejności: kurczak, cebulka, ketchup (po prostu posmarować wierzch niezbyt grubo), ogórki konserwowe, majonez (postępować tak samo, jak z ketchupem), kukurydza, znowu majonez i na koniec posypać wszystko kapustą pekińską.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | silm. |