Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 duży filet z kurczaka,
- wiórki kokosowe (ok.3 łyżek)według upodobania.

Glazura:
- 5 łyżek keczupu,
- 3 łyżki oleju,
- sok z połowy cytryny (nie koniecznie),
- 2 łyżki miodu (najlepiej płynnego),
- 2 łyżki sosu sojowego.

Jak przyrządzić?

Filety z kurczka oczyścić opłukać i podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem opruszyć solą i pieprzem.Podane składniki wymieszać (będzie to nasza glazura). Posmarować mięso i zostawić na noc w lodówce.Piec na grillu smarując co jakiś czas resztą glazury. Na koniec posypać wiórkami.

Potrzebne przybory:

Pędzelek do glazury.

Jak podawać?

Na ciepło. Zimna i odgrzewana nie jest smaczna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autormargitka

Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych: Podobne przepisy

Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych: wypróbuj również

Powiązane Tematy