Składniki:
- 1 duży filet z kurczaka,
- wiórki kokosowe (ok.3 łyżek)według upodobania.
Glazura:
- 5 łyżek keczupu,
- 3 łyżki oleju,
- sok z połowy cytryny (nie koniecznie),
- 2 łyżki miodu (najlepiej płynnego),
- 2 łyżki sosu sojowego.
Jak przyrządzić?
Filety z kurczka oczyścić opłukać i podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem opruszyć solą i pieprzem.Podane składniki wymieszać (będzie to nasza glazura). Posmarować mięso i zostawić na noc w lodówce.Piec na grillu smarując co jakiś czas resztą glazury. Na koniec posypać wiórkami.
Potrzebne przybory:
Pędzelek do glazury.
Jak podawać?
Na ciepło. Zimna i odgrzewana nie jest smaczna.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | margitka |