Składniki:
Kostka tofu, sos sojowy, sól, pieprz, papryka słodka w proszku, czosnek lub sól czosnkowa, oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Tofu kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami ew. wciskamy ząbek czosnku, traktujemy sosem sojowym i odrobiną oliwy z oliwek, marynujemy godzinę. Następnie na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy, smażymy na złoto.
Jak podawać?
Z pieczywem lub pęczakiem i świeżymi warzywami.
Uwagi:
Ja smażyłam pokrojone w kostkę, ale myślę że plastry łatwiej będzie przewracać, żeby przysmażyć równomiernie.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | dor |