Czosnek do chlebka

Przepis kulinarny

Składniki:

1. Ładna, duża główka czosnku.
2. Oliwa z oliwek, ale może też być zwykły olej.
3. Sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Głowkę czosnku obciąć od góry, tak aby ukazały się lekko nacięte ząbki. Położyć na arkuszu folii aluminiowej, posolić, popieprzyć i zalać paroma kroplami oliwy. Zawinąc w folię. Piec z rozgrzanym do ok. 240 stopni piekarniku aż czosnek będzie bardzo mięciutki.

Uwagi:

Taki czosnek jes fantastycznie mięciutki i w ogóle nie czuć jego czosnkowego zapachu. Cudownie smakuje rozsmarowany na kromce świerzego pieczywa z masłem. Po prostu pycha!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcje2
AutorJulia

Czosnek do chlebka: Podobne przepisy

Czosnek do chlebka: wypróbuj również

Powiązane Tematy