Składniki:
- 2 jajka na twardo,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- 2 łyżeczki chrzanu tartego na kwasku cytrynowym,
- sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Ugotowane jajka obrać i zetrzeć na grubej tarce, dodać chrzan, śmietanę i posolić do smaku.
Potrzebne przybory:
Miska, tarka, łyżka stołowa, łyżeczka, garczek na jajka.
Jak podawać?
Można dodawać różne dodatki według smaku. Dobrze smakuje ze szczypiorkiem drobno krojonym, żółtym serem.
Życzę wszystkim smacznego :)
Uwagi:
Jest to pasta tak prosta, że aż przeoyszna w swej prostocie. Gdy doda się mniej śmietany (tak, by tylko powiązała składniki) stosuje się jako pastę do chleba, wędlin. Dodając odrobinę więcej śmietany tworzymy sos idealnie nadający się do mięs i potraw z grilla.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | Kassandra |