Schrzanione jajka

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 jajka na twardo,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- 2 łyżeczki chrzanu tartego na kwasku cytrynowym,
- sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Ugotowane jajka obrać i zetrzeć na grubej tarce, dodać chrzan, śmietanę i posolić do smaku.

Potrzebne przybory:

Miska, tarka, łyżka stołowa, łyżeczka, garczek na jajka.

Jak podawać?

Można dodawać różne dodatki według smaku. Dobrze smakuje ze szczypiorkiem drobno krojonym, żółtym serem.
Życzę wszystkim smacznego :)

Uwagi:

Jest to pasta tak prosta, że aż przeoyszna w swej prostocie. Gdy doda się mniej śmietany (tak, by tylko powiązała składniki) stosuje się jako pastę do chleba, wędlin. Dodając odrobinę więcej śmietany tworzymy sos idealnie nadający się do mięs i potraw z grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt3 zł
AutorKassandra

Schrzanione jajka: Podobne przepisy

Schrzanione jajka: wypróbuj również

Powiązane Tematy