Azjatyckie kąski - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dkg piersi z kurczaka,
- kolorowe papryki,
- sól.

Marynata:
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- 2 łyżki sake lub wódki,
- łyżeczka imbiru.

Ciasto:
- cebula,
- 2 białka,
- 3 łyżki mąki,
- 1/4 łyżeczki soli,
- łyżeczka imbiru,
- mąka do panierowania,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Mięso pokroić w dużą kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Przyrządzić marynatę z podanych składników, zalać mięso o odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.Ciasto: cebuę posiekać. Białka ubić, połączyć z mąką, cebulą, imbirem i solą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, potem moczyć w cieście. Smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na rumainy kolor. W tym samym tłuszczy usmażyć paprykę. Podawać do mięsa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność150 kcal / porcja
AutorSikorka

Azjatyckie kąski: Podobne przepisy

Azjatyckie kąski: wypróbuj również

Powiązane Tematy