Składniki:
Mięso wołowe 500g, 3 papryki różnego koloru, puszka fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, duża cebula, 3-4 ogórki mocno ukiszone, koncentrat pomidorowy, przyprawy do smaku, ostry ser.
Jak przyrządzić?
Mięso pokrojone w drobną kostkę smażymy chwilę na mocnym ogniu, następnie smażymy cebule a pózniej paprykę. Wszystko to wkładamy do naczynia w którym będziemy gotować zupę, następnie dodajemy kukurydzę, fasolę, drobno posiekane ogórki oraz koncentrat. Wszystko zalewamy bulionem wołowym ok. 1,5 litra i gotujemy do miękkości. Doprawiamy zupę według upodobań.Przed podaniem wkładamy garstkę startego sera do talerza i zalewamy zupą . Smacznego.
Uwagi:
Zupa smakuje najlepiej z grzankami czosnkowymi ktore robię tak:
Do płaskiego naczynia wlewam ponad pół szklanki oliwy i wciskam ok. 5 ząbków czosnku, zostawiam to na kilkadziesiąt minut aby dobrze sie połączyło, następnie kroje bagietkę w ukośne kromki. Maczam kromki z obu stron a następnie wkładam do piekarnika aby sie zarumieniły.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Tomek S. |