Składniki:
30 dag pieczarek, 4 duże ziemniaki, 2 jajka, 3 ogórki kiszone, 2 małe cebule, puszka groszku konserwowego, majonez
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w koszulkach - obrać po wystudzeniu, jajka również ugotować na twardo, pieczarki umyć, zetrzeć na grubej tarce, udusić w rondelku na 1 łyżeczce margaryny, którą należy rozpuścić przed wsypaniem startych pieczarek. Pieczarki popieprzyć, dodać troszkę wegety do smaku i dusić do odparowania soku. Następnie je przestudzić. Ziemniaki, jajka, ogórki, cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać wystudzone pieczarki, odcedzony groszek konserwowy. Wszystko wymieszać, dodając majonez i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | LESZCZYNA |