Składniki:
1 kalafior, 1 lub 2 puszki kukurydzy, pęczek koperku, majonez, sól, vegeta, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kalafior odgotować, żeby był pół twardy, nie za miękki. Po obgotowaniu odcedzić,ostudzić, podzielić na drobne cząstki w zależności od upodobania. Koperek pokroić drobno. Odsączyć kukurydzę. Kalafior, kukurydzę i koperek połączyć razem, dodać przyprawy, majonez i wymieszać.Smacznego
Potrzebne przybory:
Garnek do gotowania kalafiora,durszlak do odcedzania, miska, łyżka do mieszania.
Jak podawać?
Można podawać jako samodzielną potrawę lub dodatek do np jajek lub wędlin!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Rozyczka |