Sk艂adniki:
zoladki drobiowe, wolowina, warzywa (jak na rosol), sol, pieprz, slodka mielona papryka, koncentrat pomidorowy, majeranek
Jak przyrz膮dzi膰?
Na wolowinie ugotowac wywar rosolowy. W tym czasie pokroic w paski zoladki drobiowe, tak pokrojone wrzucic na gotujaca sie wode i gotowac okolo 30 min (nie solic!). Zoladki odlac i dodac je do wywaru rosolowego, gotowac az beda miekkie. Na koniec doprawic je koncentratem pomidorowym, przyprawami (duzo slodkiej papryki), zaprawic zasmazka na sucho (na sucha patelnie nasypac czubata lyzke maki i podpiec ja na rumiano, dolac wode szybko mieszajac i przelac przez sitko do zupy, wymieszac) a na chwile przed podaniem dodac majeranek.
Potrzebne przybory:
Deska, noz, dwa garnki, patelnia, sitko, lyzka do mieszania
Uwagi:
Mieso i warzywa zawsze przed porcjowaniem dokladnie umyc
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczno艣膰 | bardzo duzo |
Autor | kuchcik |