Składniki:
- 2 udka kurze,
- por,
- cebula,
- marchew,
- seler,
- pietruszka,
- papryka swieża,
- grzyby chińskie,
- makaron ryżowy,
- bambus w puszce,
- kukurydza w puszce,
- sos sojowy,
- ocet winny,
- tabasco,
- mąka ziemniaczana,
- przyprawy do smaku.
Jak przyrządzić?
Udka kurze ugotowac, dodać do wywaru pokrijone w słupki warzywa. Przyprawić. Wyjąc udka, oddzielić mięso od kości i pokroić na kawałki. Znów dodac do zupy. W osobnym garnku ugotowac grzyby chińskie, odcedzic i dodac do wywaru razem z kukurydza, bambusem i makaronem ryżowym.W garnuszku dokładnie wymieszac: sos sojowy, tabasco, wode zimna, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i ocet winny do smaku. Wszystko to dodac do wywaru. Zagotować. Konsystencja zupy musi być lekko żelowa, a smak ostro - kwaśny. PYCHA!!!
Uwagi:
Pamietac o mieszaniu co jakis czas.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Mimi |