Składniki:
- 2 filety śledziowe
- 1 szklanka ugotowanej białej fasoli ( może być z puszki)
NA SOS:
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- natka pietruszki, sól, pieprz biały
Jak przyrządzić?
Fasolę osączyć z zalewy, filety pokroić i dodać do fasoli. Majonez wymieszać z musztardą i jogurtem, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem, wylać na półmisek. Na sosie położyć sałatkę i posypać natką pietruszki.
Uwagi:
Sałatka jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Często ją przyrządzam, ale szczególnie pasuje na zbliżające się święta!!! :o)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Julita |