Fasolki a la Rafał

Przepis kulinarny

Składniki:

asola (dowolna), bułka tarta, pieprz ziołowy, pieprz czarny, olej roślinny, jajka, inne przyprawy (wedle uznania).

Jak przyrządzić?

Jeśli mama nie ma co zrobić z nadmiarem fasoli przygotowanej np. do zupy wy możecie jej to ułatwić ;)Szybka, prosta i smaczna przekąska! W miseczce rozbić ilość jaj potrzebną do zrobienia panierki. W drugiej miseczce wymieszać pieprz czarny (dla pikantności), pieprz ziołowy (dla aromatu i smaku)oraz bułkę tartą. Ten specyfik posłóży nam jako panieraka, w której oprawiamy nasze fasolki wcześniej zamoczone w roztworze jajecznym ;). Smakosze mogą kombinować z przyprawami (polecam także różnego rodzaju panierki, np. do kurczaka). Tak przygotowane fasolki smażyć aż do zarumienienia na patelni z małą ilością oleju na nie za dużym ogniu. Z czasem kiedy nabierzecie wprawy fasolki będą wychodziły chrupiące na zewnątrz i kremowe w środku :) mniam!

Potrzebne przybory:

Dwie miseczki, patelnia i chyba to już wszystko... ;)

Jak podawać?

Potrawa jest równie dobra na zimno jak i na ciepło, tuż po przygotowaniu. W wersji na zimno polecam jako wyśmienitą przekąskę np. pod piffko ;P Smacznego

Uwagi:

Polecam ;) Jednak co za dużo to niezdrowo :D

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorRafcio

Fasolki a la Rafał: Podobne przepisy

Fasolki a la Rafał: wypróbuj również

Powiązane Tematy