Składniki:
asola (dowolna), bułka tarta, pieprz ziołowy, pieprz czarny, olej roślinny, jajka, inne przyprawy (wedle uznania).
Jak przyrządzić?
Jeśli mama nie ma co zrobić z nadmiarem fasoli przygotowanej np. do zupy wy możecie jej to ułatwić ;)Szybka, prosta i smaczna przekąska! W miseczce rozbić ilość jaj potrzebną do zrobienia panierki. W drugiej miseczce wymieszać pieprz czarny (dla pikantności), pieprz ziołowy (dla aromatu i smaku)oraz bułkę tartą. Ten specyfik posłóży nam jako panieraka, w której oprawiamy nasze fasolki wcześniej zamoczone w roztworze jajecznym ;). Smakosze mogą kombinować z przyprawami (polecam także różnego rodzaju panierki, np. do kurczaka). Tak przygotowane fasolki smażyć aż do zarumienienia na patelni z małą ilością oleju na nie za dużym ogniu. Z czasem kiedy nabierzecie wprawy fasolki będą wychodziły chrupiące na zewnątrz i kremowe w środku :) mniam!
Potrzebne przybory:
Dwie miseczki, patelnia i chyba to już wszystko... ;)
Jak podawać?
Potrawa jest równie dobra na zimno jak i na ciepło, tuż po przygotowaniu. W wersji na zimno polecam jako wyśmienitą przekąskę np. pod piffko ;P Smacznego
Uwagi:
Polecam ;) Jednak co za dużo to niezdrowo :D
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Rafcio |