Składniki:
słoik śledzi marynowanych (ja używam tylko z firmy LISNER), duży gotowany seler, dwie duże cebule, sól, 0,5 łyżeczki cukru, ocet jabłkowy lub winny, biały pieprz, majonez
Jak przyrządzić?
Śledzie pokroić w małe kawałki, wrzucić do miski. Gotowany seler pokroić w kosteczkę, dodać do śledzi. Cebulę pokroić w ćwierćplasterki, włożyć do rondelka, zalać wrzątkiem, dodać 2-3 łyżki octu, sól i cukier do smaku. Gotować 3 minuty, zdjąć z ofnia, ostudzić w zalewie.Zimne odcedzić, połączyć z resztą składników. Dodać majonez i sporo białego pieprzu. W razie potrzeby posolić. Wymieszać, wstawić na 2 godziny do lodówki.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Renia |