Nadziewana papryka

Przepis kulinarny

Składniki:

Papryka (czerwona i żółta), ser pleśniowy, bryndza, keczup, czosnek, tymianek, sól, oliwa. Ja na 6 papryk użyłam po 200 g każdego rodzaju sera.

Jak przyrządzić?

Paprykę myjemy i kroimy na cztery części, solimy. Keczup mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i oliwą (na 2 łyżki keczupu - 1 łyżeczka oliwy) i smarujemy wnętrze papryki (ale niezbyt grubo). Następnie wypełniamy ćwiartki papryk do połowy bryndzą, a do połowy serem pleśniowym. Posypujemy tymiankiem. Zapiekamy w temp. 180 st. przez około 20 minut (aż papryczki będą miękkie)

Uwagi:

Pyszne jako przystawka lub dodatek do dania głównego). Danie to przygotowałam na wizytę teściów i bardzo im smakowało (a są wybredni).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorMona

Nadziewana papryka: Podobne przepisy

Nadziewana papryka: wypróbuj również

Powiązane Tematy