Składniki:
Papryka (czerwona i żółta), ser pleśniowy, bryndza, keczup, czosnek, tymianek, sól, oliwa. Ja na 6 papryk użyłam po 200 g każdego rodzaju sera.
Jak przyrządzić?
Paprykę myjemy i kroimy na cztery części, solimy. Keczup mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i oliwą (na 2 łyżki keczupu - 1 łyżeczka oliwy) i smarujemy wnętrze papryki (ale niezbyt grubo). Następnie wypełniamy ćwiartki papryk do połowy bryndzą, a do połowy serem pleśniowym. Posypujemy tymiankiem. Zapiekamy w temp. 180 st. przez około 20 minut (aż papryczki będą miękkie)
Uwagi:
Pyszne jako przystawka lub dodatek do dania głównego). Danie to przygotowałam na wizytę teściów i bardzo im smakowało (a są wybredni).
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mona |