Sos czosnkowo-koperkowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 ząbki czosnku,
- pół sporego pęczka koperku,
- 1,5 kubeczka jogurtu naturalnego po 150g,
- łyżka majonezu,
- sól.

Jak przyrządzić?

Czosnek przeciskamy przez praskę, siekamy drobno koperek - wkladamy do wysokiego kubeczka i przez chwile ucieramy, żeby wycisnac sos z koperku. Dodajemy jogurt, majonez, solimy do smaku.

Uwagi:

Sos ten podajemy jako dip do ziemniakow; ja polewam nim gotowanego na parze łososia, bowiem wspaniale sie komponuje. Polecam i czekam na opinie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt3 zł
Autorewcia

Sos czosnkowo-koperkowy: Podobne przepisy

Sos czosnkowo-koperkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy