Krem z porów (autor m.) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

por,
średni ziemniak,
mała cebula,
odrobina masła,
szklanka bulionu drobiowego,
1 łyżka gęstej śmietany,
szczypiorek,
pieprz

Jak przyrządzić?

Por oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Posiekać obraną cebulę.Masło rozpuścić w garnku, wrzucić por i cebulę. Udusić do miękkości. Następnie zalać gorącym bulionem, dodać pokrojony w kostkę obrany ziemniak. To ugotować, zmiksować, przyprawić pieprzem, dodać łyżkę śmietany.Zupę podawać gorącą lub schłodzoną, posypaną szczypiorkiem.

Uwagi:

Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Autorm.

Krem z porów (autor m.): Podobne przepisy

Krem z porów (autor m.): wypróbuj również

Powiązane Tematy