Rozpaczo - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

garść suszonych pomidorów (lub dwie garście),
2 średniej wielkości cebule,
ząbek lub 2 czosnku,
oliwa z oliwek, woda, sól

Jak przyrządzić?

Czosnek i cebulę pokroić w cienkie plastry, lekko posolić, wrzucić na patelnię z oliwą. Cebulę z czosnkiem smażyć przez 5-10 minut, aż wydobędzie się aromat czosnku, a cebula będzie miękka. Dolać przegotowanej wody, dodać suszone pomidory pokrojone w drobne kawałki (uprzednio należy je namoczyć - jeśli są suche) i dusić jeszcze 10 min. Podawać do makaronu (jako danie wegetariańskie) lub jako sos do mięsa, ale zawsze gorący.

Uwagi:

Ilość składników zależna od potrzebnej ilości sosu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
AutorMargola

Rozpaczo: Podobne przepisy

Powiązane Tematy