Sos do sphagetti

Przepis kulinarny

Składniki:

- pół kg. miesa drobiowego (zmielonego),
- 3 duże cebule,
- 5 pomidorów,
- 3 ząbki czosnku,
- koncentrat pomidorowy,
- sól.

Jak przyrządzić?

Pół kg. mięsa drobiowego wsypać do garnka, pokroić w kostkę 3 cebule razem z czosnykiem i pomidorami i wsypać do garnka. Wszystko razem wymieszać. Następnie dodać rozcieńczony z wodą koncentrat pomidorowy. Mieczać co jakiś czas wszystkie składniki. Jeśli będzie zamało wody to dolać więcej. Proponuję szczyptę soli do smaku.

Życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorOskar

Sos do sphagetti: Podobne przepisy

Sos do sphagetti: wypróbuj również

Powiązane Tematy