Sk艂adniki:
- ok. 8 ziemniakow,
- 2 jajka,
- kukurydza z puszki,
- marchewka,
- kilka pieczarek,
- chuda kielbaska,
- 1 cebula,
- ser zolty,
- smietana,
- sol,
- pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ziemniaki ugotowac. Cebule, pieczarki, pokrojona marchewke i osobno kielbaske przyrumienic na patelni. Cebule z pieczarkami wymieszac z dwiema lyzkami smietany i poddusic. Ugotowane ziemniaki pokroic w talarki i ulozyc jedna warstwe na dnie naczynia zaroodpornego. Posypac polowa marchewki, polowa pieczarek z cebulka, obsypac kukurydza z puszki. Na to polozyc warstwe ziemniakow i znowu dodatki, na wierzch ziemniaki. Jajka rozbeltac :) i polac potrawe rownomiernie po wierzchu. Wierzch posypac grubo serem zoltym. Zapiekac az ser sie zacznie rumienic ( ok 40 min.). SMACZNEGO
Jak podawa膰?
Z naczynia prosto na talerz za pomoca duzej lyzki.
Uwagi:
Mozna dodac jajka na twardo. Zamiast kielbaski mozna zwiekszyc ilosc warzyw. Moj mezczyzna uwielbia polac juz na talerzu ketchupem; ja wlasciwie tez, ale te kalorie... :)
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 100 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Autor | Ula |