Pieczeń w skórce - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Skórki kurczęce (ilość w zależności od liczby osób),
mięso wieprzowe, drobiowe, słoninka (niedużo),
sól, Jarzynka, pieprz, natka pietruszki, jajo.

Jak przyrządzić?

Mięso wieprzowe i drobiowe oraz słoninkę zemleć, dodać natkę pietruszki, pieprz, sól, jajo. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać skórki i zwijać. Przed pieczeniem nakłuć, posypać Jarzynką i piec w piekarniku.

Jak podawać?

Pieczeń w skórce najlepiej podawać z sałatką warzywną (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana, sól) oraz ziemniaczkami pieczonymi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania100 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt30 zł
AutorTesia

Pieczeń w skórce: Podobne przepisy

Pieczeń w skórce: wypróbuj również

Powiązane Tematy