Składniki:
Skórki kurczęce (ilość w zależności od liczby osób),
mięso wieprzowe, drobiowe, słoninka (niedużo),
sól, Jarzynka, pieprz, natka pietruszki, jajo.
Jak przyrządzić?
Mięso wieprzowe i drobiowe oraz słoninkę zemleć, dodać natkę pietruszki, pieprz, sól, jajo. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać skórki i zwijać. Przed pieczeniem nakłuć, posypać Jarzynką i piec w piekarniku.
Jak podawać?
Pieczeń w skórce najlepiej podawać z sałatką warzywną (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana, sól) oraz ziemniaczkami pieczonymi.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 100 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Tesia |