Składniki:
60 dag kabaczka, sól, cukier, 30 dag pomidorów, 1 łyżka mąki, 3/4 łyżki masła, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Jak przyrządzić?
Kabaczek przekroić w wzdłuż i wydrążyć miąższ. Oczyszczony kabaczek pokroić w makaronik, włożyć do rondla z wrzącą wodą osoloną, ugotować do miękkości. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i drobno posiekać, dodać do miękkiego kabaczka, wymieszać, gotować razem kilka minut. Odstawić, dodać masło i pietruszkę. Przyprawić do smaku solą i cukrem.
Jak podawać?
Podawać do gotowanego drobiu i gotowanych ryb.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Henryka |