Składniki:
250 g makaronu graham lub zwykły,
1 por,
chuda wędlina według uznania,
jogurt duży,
4-5 ząbków czosnku,
1 łyżka majonezu,
przyprawy
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy. Por kroimy na plasterki, wędlinę na paseczki i dusimy pod przykryciem, aż por zmięknie (dodajemy szczyptę soli). Następnie wrzucamy ugotowany makaron i mieszamy razem.Sos czosnkowy robimy z kubka jogurtu, do którego dodajemy łyżkę majonezu, zmiażdzone ząbki czosnku i przyprawy wg uznania (sól, pieprz, bazylia, papryka słodka itd). Gotowy sos podajemy osobno.Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem czosnkowym:)Smacznego!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ania |