Składniki:
50 dag szparagów, pół kalafiora, 15 dag zielonej fasolki szparagowej, świeży ogórek, cebula, pół pęczka natki pietruszki, gałązka świeżego estragonu, kilka rzodkiewek, 2 cytryny, 3 łyżki sosu winegret, 4 łyżki majonezu, cukier, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Świeże szparagi obrać z włókien i odciąć łykowate końcówki. Kalafior podzielić na różyczki, do tego dodać fasolkę i wszystko razem ugotować na parze. Po wystudzeniu wyłożyć do salaterki i połączyć z pokrojonym w plastry ogórkiem, obraną cebulą, posiekaną zieleniną. Polać sosem winegret i majonezem, doprawić solą, pieprzem, przybrać rzodkiewkami.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Małgorzata |