Spaghetti z tuńczykiem (autor Emilia)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie makaronu spaghetti, 185 g tuńczyka w sosie własnym (puszka) , 2 duże cebule , 1/2 główki czosnku, 150 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki startego sera mozzarella, sól, świeżo zmielony pieprz

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać odsączonego tuńczyka. Całość dusić na wolnym ogniu ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać jogurt i starty żółty ser, jeszcze chwilę poddusić. Gdy ser się rozpuści, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Jak podawać?

Makaron polewamy sosem z tuńczykiem.

Uwagi:

Trzeba uważać, żeby nie przypalić czosnku, będzie wtedy gorzki i popsuje smak potrawy. Połączenie czosnku, cebuli i tuńczyka daje specyficzny smak i aromat (nie każdemu smakuje).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorEmilia

Spaghetti z tuńczykiem (autor Emilia): Podobne przepisy

Spaghetti z tuńczykiem (autor Emilia): wypróbuj również

Powiązane Tematy