Składniki:
1 mała kapusta pekińska,
4 plastry sera feta,
1 pomidor,
1 nieduży ogórek,
parę rzodkiewek,
1 nieduża cebula,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka octu winnego,
sól, pieprz, cukier
Jak przyrządzić?
Kapustę pokroić cienko. Pomidora i ogórka w kostkę, rzodkiewkę w talarki, cebulę w piórka. Ser pokroić w kostkę. Przygotować sos winegret. Do wąskiego słoiczka wlać ocet, oliwę, wsypać sól, cukier i pieprz. Zamknąć słoik i energicznie potrząsać jakiś czas. Polać wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 0,5 godziny, żeby się przegryzła.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | niska |
Autor | martaaa |