Składniki:
kromki chleba lub bułki, jajko surowe, przyprawy, tłuszcz do smażenia
Jak przyrządzić?
Wymieszać surowe jajko z przyprawami, które się lubi (ja np. daję vegetę lub sól czosnkową, ale może być dosłownie wszystko + np. szczypiorek, pietruszka itp., do wyboru, do koloru). W rozbełtanym jajku maczać kromki chleba i dawać na patelnię na rozgrzany tłuszcz (olej, masło lub smalec). Podpiec na złoto, jeśc na gorąco!
Uwagi:
Potrawa znakomita w studenckim menu, gdy w lodówce i portfelu pustki :-) Można użyć czerstwego chleba, bo i tak namoczy się w jajku. Do jajka można dodać odrobinę mleka i w tym maczać kromki...
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | azila |