Składniki:
500 g brokułów, 200 g szynki wędzonej, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 czerwone cebule, 20 g tartego parmezanu, sól, pieprz, ocet winny, 50 ml oleju Kujawskiego
Jak przyrządzić?
Brokuły ugotować na parze (nie za długo, żeby były lekko twarde). Jajka i cebulę obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paseczki. Ostudzone brokuły ułożyć w szklanym naczyniu, posypać szynką, ułożyć na wierzchu jajko, a następnie cebulę. Do octu winnego dodać sól, cukier, pieprz, olej Kujawski, wymieszać, a następnie polać sałatkę. Na koniec posypać parmezanem.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Barbara |