Składniki:
800 g filetów z karmazyna, 400 g czerwonej papryki, 400 g cukinii, 200 g cebuli, 200 g pieczarek, 6 sztuk średnio ostrych pepperoni, 2 łyżki przecieru pomidorowego, około 1 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1 cytryny, mąka ziemniaczana, około 1 łyżeczki papryki w proszku, 6 kropli tabasco, sól, pieprz, szczypta cukru , 2 łyżki drobno posiekanej bazylii
Jak przyrządzić?
Filety rybne pokroić w dużą kostkę, cebulę obrać i pokroić w drobne paski, paprykę umyć, przepołowić, usunąć ziarna i białe ścianki komory nasiennej, następnie pokroić w drobne paski. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plastry, cukinię umyć, przepołowić wzdłuż, wyjąć nasiona i pokroić w plastry. Rozgrzać oliwę w garnku i poddusić w nim warzywa, pokroić pepperoni na małe kawałki i dodać do warzyw. Dodać pokrojoną w kostki rybę, przecier pomidorowy, tabasco, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 8 minut. Ponownie przyprawić, ewentualnie zagęścić mąką ziemniaczaną.
Jak podawać?
Przed podaniem dodać bazylię.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Emilia |