Sk艂adniki:
- 4 filety z dorsza,
- pol lyzeczki kurkumy,
- maka z dodatkiem proszku do pieczenia lub sody,
- sol,
- pieprz,
- ciemne piwo typu jonh smith,
- cytryna,
- ocet winny.
Jak przyrz膮dzi膰?
M膮k臋 i piwo roztrzepujemy, dodajemy sol pieprz kurkume. Cala konsystencja musi wyjsc jak ciasto na nalesniki nie za gesta. Rozgrzewamy w garnku duza ilosc oleju musi byc bardzo goracy!posolone filety maczamy w ciescie i do oleju.uwaga musza one byc kompletnie zanurzone. Przewracamy je kiedy wyplyna.calosc smazymy 5 min. Podajemy z frytkami, skrapiamy cytryna, octem.
Uwagi:
Z sosem tatarskim wysmienite!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | ashka |