Cod and chips - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 filety z dorsza,
- pol lyzeczki kurkumy,
- maka z dodatkiem proszku do pieczenia lub sody,
- sol,
- pieprz,
- ciemne piwo typu jonh smith,
- cytryna,
- ocet winny.

Jak przyrządzić?

Mąkę i piwo roztrzepujemy, dodajemy sol pieprz kurkume. Cala konsystencja musi wyjsc jak ciasto na nalesniki nie za gesta. Rozgrzewamy w garnku duza ilosc oleju musi byc bardzo goracy!posolone filety maczamy w ciescie i do oleju.uwaga musza one byc kompletnie zanurzone. Przewracamy je kiedy wyplyna.calosc smazymy 5 min. Podajemy z frytkami, skrapiamy cytryna, octem.

Uwagi:

Z sosem tatarskim wysmienite!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorashka

Cod and chips: Podobne przepisy

Cod and chips: wypróbuj również

Powiązane Tematy