Sk艂adniki:
- puszka ryby w oleju, np. makrela,
- 10 dkg sera zoltego,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- lyzka majonezu,
- lyzeczka musztardy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Rybe odsaczyc z oleju, rozgniesc widelcem w salaterce, dodac pokrojone w kosteczke jajka i starty na tarce o grubych oczkach ser. Wymieszac z majonezem i musztarda. Najlepiej smakuje ze swiezym chlebem z zielona salata lub kajzerkami:)
Do pasty mozna dodac posiekanego ogorka konserwowego, troche koperku... Co kto lubi:)
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, noz, widelec, lyzka, tarka, salaterka.
Garnek do ugotowania jajek.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Marzena |