Składniki:
- makrela wędzona,
- 10 dkg sera żółtego,
- 3 jajka na twardo,
- 1 większa cebula,
- majonez Winiary,
- pieprz,
- sól.
Jak przyrządzić?
Makrelę oczyścić z ości i podrobić w miseczce. Ser żółty zetrzeć na tarce na cienkich oczkach. Jajka także na tarce lecz grubych oczkach,a cebulę w drobną kostkę. Wszystko przyprawić solą i pieprzem dodając majonez około 3- 4 łyżki, tak aby pasta nie była za sucha.
Jak podawać?
Ja osobiście smaruję pieczywo pastą i kroję plasterki ogórka kiszonego na wierzch, palce lizać!
Uwagi:
Pasta jest naprawdę pyszna, lepsza niż niejedna wędlina nafaszerowana chemią.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Czarna |