Składniki:
- pierś z kurczaka,
- topserek,
- czosnek świeży,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta,
- jajko,
- cytryna,
- oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
1. Ubić kotleta.2. Polać zbitego kotleta oliwą (1 - 2 łyzkami) dodać posiekany czosnek sól pieprz i wcisnąć pół cytryny, wszystko razem wymerdać i odstawić na kilka godzin.3. Następnie wycisnąć serek na kotleta i zawinąć tak aby serek był w środku i nie wystawał bokami.4. Obtoczyć w jajku i bułce podsmażyć na patelni a następnie zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku.5. Należy sprawdzać co jakiś czas, czy Kotlecik zawijany sie nie przypala.
Uwagi:
NAJLEPIEJ UŻTYĆ SERKA TOPIONEGO W TUBCE O SMAKU CZOSNKOWYM. DANIE MOŻNA PODAWĆ Z ZAPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | (@@) |