Składniki:
- dowolna ryba w puszce, może być w pomidorkach, może być też w oleju (sprawdzony tuńczyk, szprotki- mniam, mniam),
- cebulka,
- 3 jajka na twardo,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Rybkę rozgnieść widelcem w misce, cebulkę drobniutko pokroić w kosteczkę, jajka zetrzeć na tarce, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić.
Potrzebne przybory:
Miseczka, nóż, deska.
Jak podawać?
Smakuje wybornie ze świeżą bułeczką posmarowną masłem!
Smacznego!!! Pozdrawiamy!!!
Uwagi:
W miarę możliwości swojej wyobraźni można dodać ogóreczka (surowy baaaaaaaardzo pasuje, szczypiorek, koperek itp).
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | madziaa i edulek :) |