Schab faszerowany jajecznicą (na zimno)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1,5 kg schabu bez kości,
- 6 jajek,
- 30 dag kiełbasy (np. podwawelskiej) lub wędzonego boczku,
- szczypiorek,
- sól,
- ulubione przyprawy.

Jak przyrządzić?

W schabie wydrążyć tunel(nie wycinać) ale nie na wylot. Najlepiej zrobić to trzonkiem tłuczka do ziemniaków. Na kiełbasie lub boczku usmażyc gęstą jajecznicę, ostudzić ją i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Jajecznicą wypełnić tunel, schab natrzeć solą i posypać przyprawami. Dusić w brytfannie lub upiec w piekarniku(w folii aluminiowej) około 1-1,5 godziny.

Jak podawać?

Ostudzony schab pokroić w plastry i ułożyć dekoracyjnie na półmisku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćśredni
Autormahjongg

Schab faszerowany jajecznicą (na zimno): Podobne przepisy

Schab faszerowany jajecznicą (na zimno): wypróbuj również

Powiązane Tematy