Babka szybka

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 szklanka mąki,
- 1 szkl. cukru,
- 3 jajka,
- większa połowa margaryny Kasi,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 cukier waniliowy,
- pół szklanki kokosu.

Jak przyrządzić?

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i margaryną. Można wszystko ucierać mikserem na koniec dodać proszek do mąki i wymieszać mąkę ręcznie. Wtedy babka nie będzie ubita tylko puszysta :) Można do ciasta dodać owoce np. jabłka pokrojone w paski. Tortownicę wysmarować tłuszczem i bułką tartą. Piec 40 min w 180 stopni w rozgrzanym piekarniku :) Smacznego!

Uwagi:

Pamiętać o rozgrzaniu piekarnika.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
Przybliżony koszt6 zł
Autormarcelina

Babka szybka: Podobne przepisy

Babka szybka: wypróbuj również

Powiązane Tematy