Składniki:
- czerwona kapusta (ja kupuje konserwowa w słoiku),
- cebulka,
- jabłko,
- rodzynki lub ananasy,
- olej,
- musztarda,
- cukier.
Jak przyrządzić?
Czerwona kapuste odcedzic z zalewy, rodzynki sparzyc, cebulke pokroic w drobna kostke i posolic - niech zmieknie. I tak łaczymy czerwona kapuste, dodajemy jabłko utarte na tarce o dużych oczkach, cebulke, rodzynki lub ananasy (bez soku) pokrojone w droną kostke. Natomiast olej mieszamy z łyżeczka musztardy i wlewamy do warzyw, mieszamy. Sałatke sporzadzamy troche wczesniej, aby sie "przegryzła". SMACZNEGO!~
Jak podawać?
Bardzo ładnie wygląda w szklanej salaterce co podkresla jej kolor.
Uwagi:
Wyśmienicie pasuje do duszonego miesa, sosów, żeberek oraz naszych tradycyjnych kotletów.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | marzenaCH |