Czerwony raj

Przepis kulinarny

Składniki:

- czerwona kapusta (ja kupuje konserwowa w słoiku),
- cebulka,
- jabłko,
- rodzynki lub ananasy,
- olej,
- musztarda,
- cukier.

Jak przyrządzić?

Czerwona kapuste odcedzic z zalewy, rodzynki sparzyc, cebulke pokroic w drobna kostke i posolic - niech zmieknie. I tak łaczymy czerwona kapuste, dodajemy jabłko utarte na tarce o dużych oczkach, cebulke, rodzynki lub ananasy (bez soku) pokrojone w droną kostke. Natomiast olej mieszamy z łyżeczka musztardy i wlewamy do warzyw, mieszamy. Sałatke sporzadzamy troche wczesniej, aby sie "przegryzła". SMACZNEGO!~

Jak podawać?

Bardzo ładnie wygląda w szklanej salaterce co podkresla jej kolor.

Uwagi:

Wyśmienicie pasuje do duszonego miesa, sosów, żeberek oraz naszych tradycyjnych kotletów.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
AutormarzenaCH

Czerwony raj: Podobne przepisy

Czerwony raj: wypróbuj również

Powiązane Tematy