Składniki:
- 4 jajka na twardo,
- 13 plasterków (dosc grubych) suchej krakowskiej,
- 1 duzy pomidor,
- 1 ogórek zielony,
- 5 plastrów sera zoltego,
- 6 plastrów poledwicy (niekoniecznie),
- majonez,
- musztarda,
- czosnek.
Jak przyrządzić?
Suchą krakowską pokroić w sporą kostkę i podsmazyc, reszte skladnikow tez pokroic w kostke. Wszystko razem wymieszac i polac sosem zrobionym z 3 lyzek majonezu + lyzeczka musztardi i 2 zabki wycisnietego czosnku. Znowu wszystko wymieszac i wstawic na ok. 3 godz. do lodowki. JEST PYSZNA!
Jak podawać?
Schłodzoną.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ewa |