Selerowe kotleciki

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 duży seler korzeniowy (lub dwa mniejsze),
- 2 sredniej wielkości marchewki,
- 1 cebula,
- pół szklanki bułki tartej,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz do smaku,
- jarzynka.

Jak przyrządzić?

Seler i marchewke gotujemy z dodatkiem jarzynki do miękości. Nstępnie czekamy aż warzywa troche przestygną. W tym czasie cebule kroimy w kostke i smarzymy. Kiedy warzywa nie będą nas parzyć w ręce ścieramy je na tarce o grubych oczkach,dodajemy jajka cebule, bułke tartą i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w bułce tatrej(lub w płatkach owsianych jak kto woli). Smażymy na patelni na rumiany kolor i zajadamy najlepiej cepłe.

Jak podawać?

Z suróweczką i ziemniakami. Lub danie samodzielne.

Uwagi:

Jesli kotlety bedą sie rozwalac musimy didać więcej bułki tartej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje2
AutorMagdula

Selerowe kotleciki: Podobne przepisy

Selerowe kotleciki: wypróbuj również

Powiązane Tematy