Składniki:
1 kg kiełbasy (najlepiej Śląska),
- 2 ząbki czosnku,
- papryka w proszku (ostra),
- 1 cebulę,
- 1 szkl. piwa,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Kiełbasę ponacinać posypać papryką, cebulę pokroić w półkrążki, czosnek w słupki. Rozgrzać olej na patelni podsmażyć kiełbasę (z obu stron). Po chwili dodać czosnek i cebulę. Dusić do momentu, aż cebula się zeszkli i lekko zmięknie, następnie podlać (powoli) piwem, dusić pod przykryciem (aż piwo troche się zredukuje).
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, patelnia. Następnie talerz i widelec.
Jak podawać?
Z chlebem do piwka.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | wymagający |
Autor | Zielonogórzanka |