Składniki:
2 bułeczki, 4 plastry wędliny - najlepiej miodowej lub inne według upodobań, masełko, 4 plastry sera żółtego, jakieś warzywa - najlepiej ogórek, sałata, papryka.
Jak przyrządzić?
Bułeczki przekroić na pół, posmarować masłem, połozyć 1 plasterek wędliny, na to 1 plasterek sera i warzywa.
Jak podawać?
Na talerzykach proponuję zrobić do tego sos: 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka śmietany lub jogurtu, ketchup według upodobań, wszystko wymieszać i polać kanapki.
Uwagi:
Najlepiej jak bułeczki są ciepłe, proponuję włozyć je na 10 sekund do mikrofali lub na troszeczkę dłużej do piekarnika.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | wymagający |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Paulusia |