Składniki:
250 g mąki,
1 łyżeczka gorczycy,
1/2 łyżeczki pieprzu,
1/2 łyżeczki soli,
100 g serka z dodatkiem ziół,
2 łyżki szczypiorku,
100 ml mleka,
60 g sera żółtego (startego).
Jak przyrządzić?
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Mąkę, gorczycę, piperz i sól przesiać do miski. Dodać serek i mieszać do całkowitego połączenia składników, na końcu dodać szczypior. Stale mieszając dolewać mleko. Ciasto rozwałkować na grubość 2 cm i wykrawać małe krążki. Wierzch każdego posmarować mlekiem i posypać startym serem. Piec w piekarniku przez 15-20 minut, aż wyrosną i zarumienią się.
Jak podawać?
Podawać gorące, jeść z serkiem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Autor | Emilka |