Kawa z koglem-moglem

Przepis kulinarny

Składniki:

Kawa rozpuszczalna (normalna lub cappuccino), 3/4 szklanki cukru, 4 żółtka, cynamon do dekoracji (bądź kakao), może być też odrobinka alkoholu (np. whisky czy dobrego wina)

Jak przyrządzić?

W niewielkiej miseczce (bądź rondelku) ubijamy żółtka z cukrem. Zaparzamy kawę, wlewamy masę z żółtek do kawy (można przez słomkę, wtedy w szklance powstanie twist). Możemy dodać 2 łyżeczki alkoholu. Dekorujemy sobie elegancko cynamonem lub kakaem i gotowe!

Potrzebne przybory:

Szklanki i cuś w czym ubijesz żółtka.

Jak podawać?

Najlepiej niedługo po przygotowaniu

Uwagi:

Uwag brak, przepis prosty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćmała ;-)
Przybliżony koszt3 zł
AutorAnia z Będzina

Kawa z koglem-moglem: Podobne przepisy

Kawa z koglem-moglem: wypróbuj również

Powiązane Tematy