Składniki:
Schab (ilość w zależności od potrzeb), jaja (też zależy), sól, pieprz, sos tatarski ew. majonez
Jak przyrządzić?
Schab dzielimy na nie za duże kotlety, należy je roztłuc jak na tradycyjne schabowe, tyle że musza być cieniutkie, obsypujemy solą i pieprzem. Na środek kotleta kładziemy ugotowane na twardo jajo, owijamy je kotletem. Takie zawiniątka panierujemy w roztłuczonym surowym jaju i bułce tartej, starannie smażymy na patelni. Po wystudzeniu kroimy na pół, układamy na półmisku pośród sosu tatarskiego.
Jak podawać?
Wyśmienita na przyjęcie
Uwagi:
Apetycznie i wygląda i zastępuje znakomicie tradycyjne jaja w majonezie. Polecam gorąco również mój przepis na sałatkę z toretllini. Palce lizać!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | mania |