Schabowe jaja

Przepis kulinarny

Składniki:

Schab (ilość w zależności od potrzeb), jaja (też zależy), sól, pieprz, sos tatarski ew. majonez

Jak przyrządzić?

Schab dzielimy na nie za duże kotlety, należy je roztłuc jak na tradycyjne schabowe, tyle że musza być cieniutkie, obsypujemy solą i pieprzem. Na środek kotleta kładziemy ugotowane na twardo jajo, owijamy je kotletem. Takie zawiniątka panierujemy w roztłuczonym surowym jaju i bułce tartej, starannie smażymy na patelni. Po wystudzeniu kroimy na pół, układamy na półmisku pośród sosu tatarskiego.

Jak podawać?

Wyśmienita na przyjęcie

Uwagi:

Apetycznie i wygląda i zastępuje znakomicie tradycyjne jaja w majonezie. Polecam gorąco również mój przepis na sałatkę z toretllini. Palce lizać!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Autormania

Schabowe jaja: Podobne przepisy

Schabowe jaja: wypróbuj również

Powiązane Tematy