Papryka nadziewana - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

papryka czerwona, cebulka, koncentrat pomidorowy lub swieze pomidory, mielone, ryz, przyprawy, sol, pieprz, papryka slodka i ostra

Jak przyrządzić?

Papryke myjemy i drilujemy stodek tak aby zostaly wieczka do przykrycia, w tym czasie wstawiamy wode w duzym garnku lekko posolona, do wnetrza papryki wsadzamy przygotowany farsz z mielonego z ryzem. Mozna rowniez dodac do tego drobno pokrojone pieczarki. Wsadzamy do cieplej wody i gotujemy okolo 30 minut. Pozniej robimy sos gesty z koncentratu pomidorowego lub ze swiezych pomidorow, podajemy z ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt30 zł
Autoredyta

Papryka nadziewana: Podobne przepisy

Papryka nadziewana: wypróbuj również

Powiązane Tematy