Składniki:
Kapusta pekińska, kukurydza, jogurt naturalny, czosnek i sól, oraz te wszystkie warzywa które zostają po przygotowaniu przyjęcia, czyli dupki od pomidora, resztki papryki, ogórka surowego, rzodkiewki, sałaty, nawet surowa kapusta, cebula, no wszystko żeby sie nie zmarnowało.
Jak przyrządzić?
Kapustę kroimy w paski a resztę warzyw w kostkę. Solimy, zalewamy jogurtem naturalnym zmieszanym z czosnkiem i solą (dużo soli).
Jak podawać?
Podajemy jako surówkę do gorących mięs, do obiadu i do potraw z grilla. Może byż też jako sałatka samodzielna.
Uwagi:
Szybka wytrawna surówka i nic się przy niej nie marnuje. Niepowtarzalna, za każdym razem ma inne składniki i inny smak choć bazą tu jest kapusta pekińska. Kolorowa, oryginalna. Ilość dodanego czosnku decyduje o pikantności. Dobra dla diabetyków.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Sammy |